Ostorfereg emberben. Milyen veszélyt jelentenek a bélférgek ránk, emberekre és kedvenceinkre (zoonózis)?

Ostorféreg-fertőzés

ostorfereg emberben férgek kvantumtablettái

Oldaltérkép Milyen veszélyt jelentenek a bélférgek ránk, emberekre és kedvenceinkre zoonózis? Féregtelenítés hiányában súlyos ostorfereg emberben és egészségkárosodást idézhetnek elő a kutyán és macskán előforduló bélférgek.

Ascaris paraziták cernagiliszta ellen termeszetesen

Némelyikük egészen kicsi, mindössze 5 mm, de vannak félelmetesen nagyok, akár 5 m hosszúra ostorfereg emberben egyedek is. Ne felejtse el azt sem, hogy ezek között van olyan is, mely az emberekre nézve is veszélyes lehet.

giardien mensch behandlung

A kutya orsóférge Toxocara canis talán a legismertebb ezek közül, de a macska orsóférge is hatalmas veszélyforrás lehet Toxocara cati. A ritkábban előforduló galandférgek is komoly egészségkárosító kockázatot jelentenek az emberek számára.

Leginkább gyermekeink vannak kitéve ennek a veszélynek. Veszélyben a kedvenceink A bélférgek pusztán jelenlétükkel számos tünetet idézhetnek elő kedvenceinkben.

ostorfereg emberben

Hányás, hasmenés, vérfogyottság, kóros lesoványodás, rossz takarmány-hasznosulás, fénytelen szőrzet, kitelt has és a bágyadtság lehetnek általános kísérői a parazitás megbetegedéseknek. Bővebben Veszélyben családtagjaink Sokunk által ismert az orsóférgesség vagy toxocarosis.

ostorfereg emberben pinworms fejlődési stádiuma

A kutya orsóférge az embereket, leggyakrabban gyermekeinket fertőzheti meg a szennyezett talaj vagy akár egy homokozó révén. A szervezetben vándorló lárva több szervben is károsító folyamatokat indíthat el.

gyermekek férgek elleni megelőzése

Megelőzés Alapvetően nagyon nehéz megelőzni a féregfertőződést, ezért a gyakorlat az, hogy rendszeresen, háromhavonta végezzük el kedvenceink féregtelenítését.

További a témáról