Csecsemo bélféreg

Bélféreg lenne a gyerekemnél?!

Augusztus Örüljön neki, anyuka! Az oviban az a legjobb, hogy az ember mindenféle szülővel is megismerkedik, akiktől aztán ellesheti a titkokat. Én a legtöbbet a középső lányom ovistársának apukájától tanultam, aki orvos.

Orsóférgesség - csak egyszerűen

Nem is akármilyen orvos: immunológus. Ő azt állította, csecsemo bélféreg tudományos módszerrel készítette fel a gyerekeit az ovikezdésre, és ez az oka annak, hogy az ő gyerekeit nem teperi le az őszi-téli takonykór.

Hogyan fertőz a férgesség?

Fodor Marcsi Ajánlom Persze az alapokat mindenki ismeri — a nyári napfény, szaladgálás a jó levegőn, sok alvás és egészséges ételek, zöldségek, gyümölcsök. De a koszra mint immunrendszert erősítő csodaszerre nem szoktunk gondolni.

milyen tabletták a férgek eltávolításához

Sőt, kerüljük, ahol lehet. Fertőtlenítő kendőcskéket hordunk magunkkal a táskánkban, hogy megvédjük a gyerekeinket a gonosz bacilusok támadásától. Pedig nem kellene. Legalábbis az immunológus apuka szerint hiba folyamatosan kezet mosni, pláne ott, ahol rendes, természetbeli kosszal találkozunk.

a paraziták feliratokat néznek milyen üzletek eladni természet vastagbél méregtelenítő

Tehát szögezzük le, ha tömegközlekedünk, az nem természetes közeg, egy csomó ember tüsszögköhög és összevissza hagyja izzadt, mocskos kéznyomát a kapaszkodón. Ezt pedig érdemes lemosni, amint hazaérünk, sőt még előbb is.

csecsemo bélféreg helmint szirup gyermekek számára

A jó kosz Ám más a helyzet a játszótérrel vagy csecsemo bélféreg kerttel, erdővel, ahol föld van, sár, homok, kis kutyapiszok, madárürülék és társai. Ez a jó kosz. És ha ebben sokat fetreng, mászkál a gyerek, időnként lenyalva a kezét, felszedi a földről a leesett kiflivéget, és azt ezzel a mocskos, koszos kézzel teszi a szájába, akkor az jót tesz neki hosszú távon.

Edződik az immunrendszere. Akkor sem kell kétségbe esni, ha bélférges lesz a gyerek. Sőt, akkor jöhet az igazi halleluja, mert onnan kezdve a gyerek esélye az allergiára legalább a felére csökken.

Csecsemo bélféreg legújabb felfedezések szerint ugyanis az allergia és a bélférgesség az immunrendszernek ugyanazon az ágán lakozik. A bélféreg korábban csecsemo bélféreg megszokott, gyakori betegség volt, ami ellen csecsemo bélféreg szervezet maga is védekezett.

A bélférgesség védő szerepét ma már egyre több kutatás igazolja. Argentínában például végeztek egy kísérletet, melynek során felnőtt sclerosis multiplexes betegeket fertőztek meg készakarva bélféreggel. Azt tapasztalták, hogy ennél a csoportnál lassabban fejlődött ki a betegség, és ez a formabontó kezelés kevesebb mellékhatással járt, mint a hagyományos medicinák.

Szándékosan semmiképp! Hogyan lehet megszabadulni a parazitáktól minden nyelven megoldás azonban mégsem az, hogy szándékosan fertőzzük meg a gyerekeinket — mert azért ez korántsem veszélytelen állapot.

Évente több millió ember hal meg miatta, vagy vakul meg, esetleg szenved súlyos tüdő- vagy agykárosodást az elszaporodott paraziták miatt.

Vigyázat bélférgek!

Igaz, főleg Afrikában, Ázsiában, és elsősorban olyan helyeken, ahol nincs rendes orvosi ellátás, de azért receptre itt sem ajánlaná csecsemo bélféreg gyerekorvos sem ezt az immunerősítő módszert. Főleg, mert vannak azért olyan alternatív és jóval biztonságosabb bélvitaminok is, amelyek segíthetnek megelőzni a betegségeket. Gondolom, nem lep meg senkit: ezek nem a fillérekért beszerezhető, édesítőszeres vitaminos rágóbogyókamikben alig van hasznos anyag.

De a régi, jól ismert C-vitamint azért érdemes rendszeresen szedni, a halolajon sem érdemes spórolni ez a télen könnyen ekcémásodó gyerekek bőrének is csecsemo bélféreg teszde ami a legfontosabb, az a lactobacillus. Ha azt kiírtjuk egy jó kis antibiotikum-kúrával, akkor ne csodálkozzunk, ha egész télen folyamatosan vissza-visszaesik a gyerek a betegségekbe. Takony az így is, úgy is lesz!

Sajnos azt el kell fogadnunk, hogy bármilyen okosan készülünk is fel a szeptemberi közösségbe járásra, ha első, egyetlen gyermekünk kezét engedjük most el, szinte biztosan számíthatunk a hosszú betegállományokra.

csecsemo bélféreg

Egyszerűen hozzá kell szoknia a gyereknek az addig soha nem látott baktériumok özönéhez. A második-harmadik gyerekek már jókora előnyben vannak — ők ugyanis a nagyobb tesóktól már korábban megszerezték a szükséges immunedzést. Igaz, cserébe előfordulhat, hogy az egész csecsemőkorukat végigszörcsögték.

Kiemelt témák

Az orrfolyás azonban az immunológus apuka szerint nem betegség — ez a gyermekkor természetes állapota. Láz, köhögés, kiütés Az egyetlen vigasz, amit mondani tudok, hogy középső csoportba lépve klasszisokkal jobb lesz a helyzet, és mire eljön a nagycsoport, a gyerekek többsége igazi vasgyúróvá növi ki magát. Csak úgy, magától is. Tetszett a cikk?

féreghajtó embereknek

További a témáról