Férgek leírása

Titokzatos létformák 10. rész. Gyűrűsférgek törzse (Annelida)

Igazi rémálom: férget dörzsölt ki a szeméből egy fiatal nő Origo Mivel megijedt, férgek leírása megvakul, először a helyi orvoshoz ment, aki további két férget távolított el a szeméből. Egy szemész még hármat talált benne. Végül Beckley az Amerikai Járványügyi Hivatalhoz, férgek leírása CDC-hez fordult, ahol a kutatók megállapították, hogy a Thelazia nemzetségbe tartozó parazita fertőzte meg.

Ártalmatlantól a halálos garázdaságig

A féreg a szemhéj alatti részt fertőzte meg bekarikázott rész Forrás: CDC Húsz nap alatt az orvosok és saját maga összesen 14 férget távolított el a szemhéjából - írja az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene szakfolyóirat. Kiderült, hogy Beckley esete volt az első, amikor ez a féreg emberi fertőzést okozott. A Thelazia gulosa nevű fonálféreg eddig csak szarvasmarháknál fordult elő az Egyesült Államok északi és Kanada déli részén.

A parazitát olyan apró legyek terjesztik, amelyek a szemgolyót védő folyadékkal, a könnyel táplálkoznak. Thelazia gulosa fonálféreg mikroszkópos képeForrás: CDC A féreg hosszan tartó jelenléte a szaruhártya átfúródását férgek leírása, szélsőséges esetben akár vakság is lehet a következmény.

  1. Pinworms, mint a felnőtt orvostudományban
  2. Férgek, kukacok az élő testben - HáziPatika
  3. Nagy őszi féregtelenítési akció a Noé Állatotthonban Nagy őszi féregtelenítési akció a Noé Állatotthonban Az beteg állatok kezelése folyamatos küzdelem a Noé Állatotthonban.
  4. Férgek mászkálnak a bőröd alatt?
  5. Igazi rémálom: férget dörzsölt ki a szeméből egy fiatal nő
  6. Oldaltérkép Féregtelenítés Mivel szabad szemmel nem látható és nem érzékelhető, mikor fertőződik meg a kutya a férgekkel, ezért célszerű mind a fonál- mind a galandférgek ellen ható széles-spektrumú féregtelenítővel kezelni kutyáját.
  7. Létrehozva:

A Thelazia férgeknek eddig csak két olyan faját ismerték, amely embernél is előfordul, főleg Európában és Ázsiában, rossz körülmények között élő, főleg állattenyésztéssel foglalkozó emberek körében. Ez az első dokumentált eset, hogy egy harmadik fajuk is okozhat humán fertőzést.

Jellemzés[ szerkesztés ] A soksertéjűek igen régi és eredményesen fejlődött csoportot alkotnak. Fosszilis soksertéjű gyűrűsférgeket már a prekambriumi leletekben is találtak.

További a témáról