Fekete férgek

fekete férgek

Mi a probléma?

A gyűrűsférgek

Mire szeretnének megoldást? Kukac a zuhany lefolyóban Szerző: Szalai Károly Fekete mm-es hosszúkás kukac jelent meg a fürdőszobában, és úgy néz ki a lefolyóból jönnek?

Blues Company - Fába szorult féreg (Official Audio)

Minden esély megvan arra, hogy lepkeszúnyog lárváival van dolga. Ezek a lárvák jellemzően mm hosszúak, testüket apró szőrszálak borítják, amik szinte alig kivehetőek. Az egyik végén található egy cső, mely voltaképpen a légzőszerve.

A Magyarországon előforduló féregfertőzések

Kis számban a fekete férgek lárvája még hasznos is, mert a csatorna eldugulásáért felelős szennyeződéseket erős állkapcsukkal képesek szétrágni. Ugyanakkor extrém esetben éppen okozhatják ők maguk is a dugulást, amennyiben nagy számban elszaporodnak a csatornában.

fekete férgek

Megszabadulni tőlük nem túl nehéz, de nem is a legegyszerűbb. Első körben ugyanis a fekete férgek, és a csatornát kell kitisztítani.

A vaspondró mindig alkonyatkor támad Molnár Orsolya

A legtöbb esetben a szifon bűzelzárójában szoktak tartózkodni a lárvák. A kifejlett lepkeszúnyog, ami leginkább egy kis légyre emlékeztet, házilag szintén gyorsan kiirthatóak. Félni tőlük semmiképpen nem kell.

fekete férgek

Nem csíp, és nem is ártalmas. Bizonyos esetekben előfordul, hogy nagy számban kell a lepkeszúnyog lárváit irtani. Társasházaknál, éttermeknél előfordulhat. Ez esetben állunk rendelkezésre.

fekete férgek coracidium széles szalag

Fontos tudni, hogy csak száraz, vagy zárt, kis rendszerű nedves tárolót lehet irtani. Azon részeken, ahol folyamatosan átfolyik a víz, nem lesz eredményes az irtás, de közel sem fekete férgek, hogy ez esetben szükség lenne-e az irtásukra.

Figyelem: A lepkeszúnyog lárvája nem összetévesztendő az ezüstös pikkelykével.

  1. A Magyarországon előforduló féregfertőzések
  2. A vaspondró mindig alkonyatkor támad
  3. Kategória: Állatok » Egyéb kérdések A kérdés Fekete pióca szerű, de annál sokkal kisebb 1mm-1cm hosszú állatokat találok állandóan a fürdőszobában!

Utóbbit fényesebb, inkább szürkés, sörtelen teste, és vízcsepp formája különbözteti meg a lepkeszúnyog lárvájától.

További a témáról