Ancylostoma duodenale

Ancylostoma duodenale (Horogféreg)

szalagféreg tünetei és kezelése paraziták az emberi bőr kezelésénél

A fertőzés a meleg, nedves klímájú, szegényes közegészségüggyel rendelkező területeken a leggyakoribb. Az Ancylostoma duodenale megtalálható a Földközi-tenger medencéjében, Indiában, Kínában és Japánban, a Necator americanus pedig Afrikában, Ázsiában és az amerikai kontinens trópusi vidékein.

ancylostoma duodenale gyógynoveny a paraziták ellen

A horogférgeket manapság az USA déli részeire is behurcolják. A két féreg életciklusa hasonló, a széklettel ürülő peték napig fejlődnek a talajban, majd lárva kel ki belőlük, melyek szintén a talajban élnek.

a kontakt helminthiasis megelőzése

Az ember fertőződhet azáltal, hogy emberi széklettel szennyezett talajon mezítláb járkál, mivel a ancylostoma duodenale áthatolhat a bőrön. A lárvák a vér- és nyirokkeringéssel a tüdőbe jutnak, majd a légutakon felfelé haladva a beteg lenyeli őket.

ANCYLOSTOMA DUODENALE -- HOOK WORMS -- STRUCTURE -- LIFE CYCLE -- SYMPTOMS -- BY PHANINDRA GUPTA

A behatolás után kb. Tünetek és kórisme A lárva behatolásának darnitsa tabletták férgektől egy viszkető, sima felszínű, kiemelkedő kiütés alakul ki. A lárvák vándorlása a tüdőn keresztül lázzal, köhögéssel és nehézlégzéssel ancylostoma duodenale.

paraziták a test képeiben

Az érett férgek gyakran felső hasi fájdalmat okoznak, a bélvérzések következtében vashiányos vérszegénység anémia és alacsony vérfehérjeszint alakulhat ki. A súlyos vérvesztés következtében gyermekeknél növekedési visszamaradás, szívelégtelenség és kiterjedt szövetduzzanat alakulhat ki. A panaszokat okozó fertőzésben a peték általában láthatók a székletben. Ha a széklet órákig nem kerül vizsgálatra, a petékből kikelhetnek a lárvák.

a parazitak eltavolitasa a testbol mit tud pinworms

Kezelés Az orvos legfontosabb teendője a vérszegénység csökkentése, mely általában szájon át vagy súlyosabb esetekben ancylostoma duodenale formájában adott vas hatására gyorsan javul. Súlyos esetekben vérátömlesztésre transzfúzió lehet szükség. Ha a beteg állapota stabilizálódott, a horogféreg elpusztítására ancylostoma duodenale szájon át szedhető pirantel-pamoát vagy mebendazol adható, de ezekkel a szerekkel terhes anyákat nem szabad kezelni.

ancylostoma duodenale

További a témáról